Kom igång med träningen efter sommaren med Concept2

Kom igång med träningen efter sommaren med Concept2

Att träningsrutinen kommer av sig under sommaren är inte konstigt. Inte heller är det ovanligt att det kan vara tufft att hitta tillbaka till motivationen när väl vardagen börjar tugga igång. Concept2 Sverige har tipsen till dig som vill kicka igång träningslusten.

Det finns många anledningar till att motivationen att träna inte är på topp under sommaren. Kanske lockar grillkvällar och soliga dagar på stranden mer än ett svettigt gym. Helt förståeligt. Nedan listar vi fem tips till dig som vill komma igång med träningen igen efter en härlig semester.

1. Kom igång med varierande träningspass
Nöter du samma gamla distans på rodden utan vidare variation? Det finns flera fördelar i att inkludera fler ergs i din träning. Du aktiverar flera musklergrupper samtidigt som du undviker risken att träningen känns tråkig.

Förslag till multiergpass:
Fyra minuter på vardera av de fyra ergsen, sedan tre minuter på vardera, sedan två minuter och avsluta sedan med en minut på varje erg.
Totalt 30 minuters jobb.

2. Gå inte ut för hårt
Målet är att hitta tillbaka till en rutin, men stressa inte fram den! Om det var ett tag sedan du tränade kan för många pass i veckan snabbt ta död på motivationen. Planera in ett mindre antal pass i veckan än vad du vanligtvis kör och öka sakta men säkert antalet allt eftersom du känner dig hemma i träningen igen.

Concept2 ErgData
Koppla ihop din monitor med Concept2s app ErgData och synka dina träningspass med din Concept2 Online LogBook. Loggboken gör det enkelt för dig att hålla koll på dina träningspass, följa dina framsteg och din utveckling.

Delta i Concept2s Challenges
Under året delar Concept2 med sig av massor olika utmaningar och just nu pågår Dogs Days of Summer. En härligt tuff utmaning att kickstarta hösten med. Skynda mot ergsen, än är det inte försent att vara med!

Ro, cykla eller staka följande distanser inom tidspannen:
Vecka 1, 1–7 augusti: 10 000 meter
Vecka 2, 8–14 augusti: 20 000 meter
Vecka 3, 15–21 augusti: 30 000 meter
Vecka 4, 22–28 augusti: 40 000 meter

Performance Monitorn. I monitorn finns massor med förinställda träningspass att köra när motivationen och fantasin sviker. Träna till något av spelen eller skapa och spara dina egna favoritpass. Eller varför inte prova på någon av de många erg-kompatibla apparna där ute? Läs vårt inlägg om virtuella träningspass här eller läs mer om erg-kompatibla appar här.

Tillbaka till blogg