Om Concept2

Concept2 inc

Historian om Concept2 tar sitt avstamp 1970-talets Vermont i bagageutrymmet på en brödbil när bröderna Dick och Pete Dreissigacker började tillverka tävlingsåror. De åror som idag blivit det självklara valet bland världens roddare.

Ur Vermonts säsongsförändliga klimat kom också idén om en inomhusrodd för roddträning under vinterhalvåret och RowErgen var född år 1981. Snabbt blev rodden en av de mest bästsäljande roddmaskinerna i världen och flera modeller senare används den dagligen av olympiska idrottare, rehabiliteringspatienter och hemmaroddare.

Sedan de tidiga dagarna och år av lösningsorienterad innovation för effektiv och exakt träning har SkiErg och BikeErg blivit en del av Erg-familjen. Concept2 har växt och finns nu i flertalet länder världen över och trots vår storlek håller vi kvar vid filosofin om att tillhandahålla det bästa och mesta som konditionsträning har att ge. 

Varje RowErg, SkiErg och BikeErg som produceras är ett resultat av över 40 år av kunskap och passion. Tillsammans med våra användare när vi viljan att träna, oavsett mål och utgångsläge. 

Concept2 Sverige

Våren 2020 slog Concept2 Sverige upp dörrarna i Sveriges mitt Sundsvall är sedan dess den svenska agenturen för Concept2:s RowErg, SkiErg, BikeErg, reservdelar och tillbehör. Till oss hör du av dig om frågor om träning, service och tillbehör samt frågor om event och samarbeten.