Concept2 Sverige Blogg RSSBro’s on a mission uppmärksammar psykisk ohälsa bland män

Ett samtal om livserfarenheter och psykisk ohälsa två vänner emellan blev startskottet för Bro’s on a mission. I augusti kliver de upp på Concept2s BikeErg för att tillsammans cykla 500 kilometer med målet att samla ihop 100 000 kronor till organisationen killar.se.­– Det är fortfarande tabu för män att må dåligt. Vi är trötta på det klassiska uttrycket man up, säger Felix Lorentzon, en av initiativtagarna till projektet.

Fortsätt läsa
Ebba Einarsson: Viktigt att prioritera allas rätt till träning

Elit-pararoddaren Ebba Einarsson inspirerade framtagandet av Adrow, det funktionsanpassade tillbehöret till Concept2s RowErg. Nu hoppas hon att Adrow kommer göra att fler får upp ögonen för pararodd.  – Det saknas ett pararodd-community i Sverige, det vore häftigt om vi kan skapa det genom Adrow, säger Ebba Einarsson.

Fortsätt läsaLovisa Claesson laddar inför OS i Tokyo

I februari i år såg vi hur Lovisa Claesson tog hem titeln som svensk mästare i inomhusrodd. Snart representerar hon Sverige i Sommar-OS i Tokyo. – Jag ska ro snabbare och bättre än jag någonsin gjort, säger Lovisa Claesson.

Fortsätt läsaAddera BikeErg och SkiErg till din roddträning!

Hur mycket vi än älskar ett svettigt pass på RowErg finns det massor med goda anledningar att involvera ännu en erg i träningen. Inte minst för att hålla motivationen uppe med nya utmanande träningspass men också för att träna en större mängd muskler. Nedan går vi genom fördelar med att addera både SkiErg och BikeErg till din roddträning. 

Fortsätt läsa