Hitta träningsmotivation med virtuella pass

Hitta träningsmotivation med virtuella pass

Med hemmakontoret som en del av den nya vardagen kan det kännas extra tungt att ta sig ut genom dörren och iväg till träningen. Concept2 tipsar om virtuella roddpass som ett sätt att hitta tillbaka till träningsrutinen.

Det finns flera anledningar till att börja med virtuella träningspass varav en av de främsta är gemenskapen. Tillsammans med roddare runt om i världen ror du till peppande musik efter tränarens instruktioner. Enda skillnaden från vanliga träningspass är att du själv kan styra över när och var du vill köra ett virtuellt, vilket gör det möjligt för dig att få tid till träningen även de stressigaste dagarna.

De virtuella passen kan se annorlunda ut beroende på vilket du väljer. Vissa hålls live och du har möjlighet att få realtidsfeedback på din teknik från instruktören. Andra är förinspelade och tillgängliga när det passar dig bäst.

Vad kan jag förvänta mig?

Innan passet sätter igång ger instruktören vanligtvis en kortare beskrivning av vad du har att vänta. Därefter får du instruktioner allteftersom. TIPS! Placera din smartphone eller dator nära till hands för att du enkelt ska kunna följa med i passet. Under somliga pass finns möjligheten att delta med din kamera på, vilket gör det möjligt för din instruktör att komma med individuella tekniktips under passets gång. Självklart går det att delta i de flesta passen även utan kamera.

Fem exempel på virtuella pass

ClubRowAppen där musiken står i centrum. Häng med i rytmen och följ din tränares instruktioner. Välj mellan live- och förinspelade pass.

Concept2 Workout Podcast. I podcasten As The Flywheel Spins hittar du över 70 förinspelade pass. Finns i de flesta podcast-appar.

Live2Row Virtual ClassesHär möter du en USRowing certifierad instruktör som guidar dig genom ditt träningspass. Tips! Börja med att boka in en gratis 30-minuters individuell coaching.

Regatta. Appen som erbjuder både live- och förinspelade träningspass med video, musik och feedback i realtid. Till appen kan du koppla din PM5: a och dela din data med resten av deltagarna.

ZoomErgos. En plattform för gratispass där du när som helst kan hoppa in eller ut ur ett pass. Ro tillsammans med andra roddare från hela världen i den takt du själv känner dig bekväm i. 

 

*Detta blogginlägg är en omarbetad version av originalet från ©Concept2, Inc., 2021. Länk till originaltexten: https://www.concept2.com/news/join-virtual-rowing-class.

Tillbaka till blogg