Gör dig redo för årets tävlingar med Concept2

Gör dig redo för årets tävlingar med Concept2

Med ett fullspäckat CrossFit-år framför oss är många atleter i full gång med förberedelser inför årets första tävlingar många av vilka som har Concept2:s RowErg, SkiErg och BikeErg som delar av event.

Med årets första tävlingar bakom oss väntar fortsatt ett fullspäckat tävlingsår för CrossFit-atleter, boxar och även Concept2 Sverige. En hel del uppbokade helger i vår och sommar vittnar om Concept2:s Ergs som kommande moment under flera av årets tävlingar. Trots ännu inte släppta event finns det flera sätt att få ett försprång genom effektiv och förberedande träning på Concept2:s RowErg, SkiErg och BikeErg.

Get your numbers in line
A och O när det kommer till att förbättra sin prestation på Concept2:s ergometrar är att börja mäta och följa upp sina resultat. Hur många strokes per minute funkar bäst för mig under längre distanser? Och hur ska jag tänka med min hastighet/500m? Vår stora guide om pace och mätvärden hittar du här.

Mix it up!
Är man inbiten CrossFit-atlet vet man väl att vad som helst kan hända under ett tävlingsevent. Oändligt långa SkiErg-distanser, korta snabba roddintervaller eller kilometer på BikeErg utan sadel(?!). Se till att variera dina pass för ett brett prestationskvitto genom att utmana dig under olika förutsättningar.

Boka in en workshop
Få stenkoll på teknik, mätvärden och display-inställningar under en workshop tillsammans med erg-proffsen från Concept2 Sverige. Se till att vara ute i god tid innan du bokar.

Är du intresserad av en workshop på din box eller klubb? Hör av dig till Mats på mats@concept2sverige.se för mer information.

Tillbaka till blogg