ADrow nu i Concept2 Sveriges sortiment

ADrow nu i Concept2 Sveriges sortiment

Sedan våren 2021 har samarbetet mellan Fenix1 och Concept2 Sverige pågått och nu är ADrow äntligen här. Nedan dyker vi närmare inpå adaptern som funktionsanpassar Concept2s RowErg.

Inkludering, anpassning och tillgänglighet är tre viktiga aspekter att alltid ha med sig, inte minst när det kommer till träning. ADrow är ett viktigt steg närmare att göra roddträning tillgängligt för rullstolsburna atleter och motionärer. Vi känner till historien bakom uppkomsten av ADrow och nu är det dags att lära känna adaptern i sig. Tidigare inlägg om ADrow hittar du här och här.

Stödjer alla träningsmål
Svensktillverkade ADrow är adaptern som funktionsanpassar Concept2 RowErg och gör roddträning tillgänglig för rullstolsburna atleter och motionärer. ADrow stödjer alla typer av träningsmål, oavsett om du precis påbörjat din träningsresa, vill testa något nytt eller satsar på olympisk- eller elitnivå. Förutom att vara ett rent träningsverktyg, kan ADrow även användas i rehabiliterings- och habiliteringssyften för att bygga upp och underhålla styrka och kondition.

Med frihet att styra över sin egen träning
ADrow är konstruerad så att motionärer kan få sig ett riktigt bra träningspass utan att behöva lämna rullstolen. ADrow:s justerbara delar är lättåtkomliga och enkla att ställa in efter motionärens egna mått och komfort, något som ger motionärer frihet att styra över sin egen träning.

Glidskenan på RowErg lyfts bort och ersätts med ADrow som hakas i på precis samma sätt. Därefter fästs två spännremmar i motionärens rullstol och ett benstöd placeras på motionärens lår för att hålla denne på plats och förhindra risken att falla bakåt under användning. På ADrow finns även två knäplattor som kan ställas in i både höjd och sidled för bästa möjliga komfort under passet.

ADrow har även ett justerbart bålstöd som gör att motionärer med liten, eller ingen, stabilitet i bålen kan använda ADrow utan att riskera att falla framåt under användning. Precis som Concept2:s produkter är ADrow konstruerad för att fungera smidigt, vara lätt att underhålla och med en kvalitet som håller livet ut.

Är du intresserad av att köpa in ADrow? Eller vill du veta mer? Kontakta någon av oss på Concept2 Sverige här.

 

Tillbaka till blogg