Testa Real Time Loop – ErgDatas nya funktion

Testa Real Time Loop – ErgDatas nya funktion

Längtar du efter att ro ett pass tillsammans med den där kompisen som bor alldeles för långt bort? Kanske trampar du på BikeErgen och funderar på vilka andra ute i världen som är i gång och cyklar? Då är det dags att testa ErgDatas nya funktion Real Time Loop. Det enda du behöver är en erg med PM5:a och ErgData-appen för att ro, staka eller cykla tillsammans med andra runt om i världen i en virtuell 1000 meters slinga.

Så här gör du:

  1. Klicka in dig på ErgData-appen och välj på Real Time i menyn längst ner. Appen visar dig då direkt hur många som är aktiva.
  2. Välj Join Real Time och du är i gång.
  3. Din tid i slingan kommer sparas som en Just Row/Ski/Ride-workout i din Concept2 Online Logbook.

 Här är några av Real Time Loops funktioner:

Avatar
Din profilbild på Concept2 Online Logbook blir din avatar. Har du inte ett foto visas i stället dina initialer och din avatar visas med ljusgrön markering runtom. Om du använder SkiErg eller BikeErg anges det vid din avatar, annars antas det att du ror.

Två visningslägen
Du kan växla mellan två olika vyer när som helst genom att trycka på ikonen i nedre högra hörnet. En med närbild som låter dig se avatarer och landsflaggor samt avstånd till personerna runt omkring dig. I det andra läget får du en överblick över hela 1000-meters slingan där prickarna visar vart de andra människorna är. Vita prickar är riktiga människor och mörkblå är pace-bots som färdas i en jämn hastighet enligt den som visas vid deras avatar.

Data
Distans, hastighet och strokes per minute är individuella data som visas på skärmens vänstra sida under passets gång. På höger sida visas gemensamma data som antal personer i slingan, länder och det totala antalet kilometer genom tiderna. Längst ner till höger på varje avatar ser du deras aktuella varvsnummer.

Pacing
Runt slingan cirkulerar åtta pace-robotar markerade med C2-flaggor. Du ser deras tempo under avataren vilket kanske ger dig en extra morot att trycka i och köra lite hårdare för att komma om.

Community
Ett träningspass ihop är alltid roligare än ett individuellt, kanske känner du igen en väns initialer eller avatar? Eller hittar någon med samma träningsschema som du, fast på andra sidan världen?

Det bästa sättet att lära sig mer om Real Time Loop är att testa, kanske vi ses där?

*Detta blogginlägg är en omarbetad version av originalet från ©Concept2, Inc., 2023. Länk till originaltexten: https://www.concept2.com/news/ergdata-feature-real-time-loop

Tillbaka till blogg