Steg för steg – så kommer du i gång med träningen!

Steg för steg – så kommer du i gång med träningen!

Visst kan det kännas svårt att börja träna? Går vi ut för hårt är risken att vi blir skrämda av det jobbiga, speciellt om vi inte har vanan inne. Nedan listar vi våra bästa tips för hur du kommer i gång med träningen med Concept2.

Det finns flera fördelar med att låta Concept2 vara startskottet för din träningsresa. Maskinernas utformning ger dig utrymme att själv bestämma intensiteten och motståndet under dina pass. Använder du alla tre maskiner, RowErg, SkiErg och BikeErg, blir träningen dessutom enkel att variera.

Sätt ett mål
Ett realistiskt mål kring varför du vill börja träna. Det kan vara alltifrån att träna minst tre gånger i veckan, klara av att ro, cykla eller staka en viss distans eller delta i ett lopp längre fram i tiden. Se till att sätta både långsiktiga mål och mindre delmål. Har vi klart för oss varför vi vill träna är det enklare att motivera den faktiska träningen.

Planera din träning
Nyckeln till att hitta en träningsrutin som passar dig är att skynda långsamt och skapa en naturlig plats för träningen i din vardag. Bestäm ett visst antal gånger du ska träna i veckan och öka allteftersom att träningen känns mer naturlig i vardagen.

Ladda ner ErgData och registrera dig på Concept2 Online Logbook
Med Concept2:s egna app ErgData kan du enkelt planera, utföra och följa din träning. Appen kopplar du enkelt ihop med din ergs monitor via Bluetooth. Via loggboken kan du delta i globala utmaningar och jämföra dina resultat med dig själv och andra Concept2:are världen runt.

Variera dina pass
Varierad träning är en nyckel i att hålla motivationen uppe. Kör vi samma pass dag ut och dag in är risken stor att vi blir uttråkade. På Concept2.com hittar du dagens pass på tre olika nivåer för samtliga ergs.

Hitta en träningspartner
Allt blir roligare om man är två! Motivera och hjälp varandra under de dagar då det känns extra tungt. I Concept2:s Online Logbook kan du lägga till en träningspartner – kanske hittar du någon från andra sidan globen att träna med

Lär dig tekniken
Lägg ner tid på att verkligen lära dig tekniken för att effektivisera din träning. Det finns mängder med instruktionsvideos för samtliga ergs att grotta ner sig i. Concept2 Sverige har tillsammans med elitskidåkarna Anna och Johan Olsson tagit fram en digital kurs för SkiErg som du hittar här (LÄNK).

Be om hjälp!
Det är aldrig fel att be om hjälp. Hör av dig till oss om du har frågor om träning, ergsen eller om du bara vill bolla idéer och tankar.

Tillbaka till blogg