Lovisa Claesson laddar inför OS i Tokyo

Lovisa Claesson laddar inför OS i Tokyo

I februari i år såg vi hur Lovisa Claesson tog hem titeln som svensk mästare i inomhusrodd. Snart representerar hon Sverige i Sommar-OS i Tokyo. 
– Jag ska ro snabbare och bättre än jag någonsin gjort, säger Lovisa Claesson.

Den 23 juli tar Lovisa klivet ner i rodden för att ta sig an roddeliten under sommarens OS i Tokyo. Med sina 26 år är hon en av de yngsta att tävla i rodd.
– Det känns jättekul. Samtidigt är det så mycket som händer, så det har knappt gått att smälta, säger Lovisa.

På grund av ett uppskjutet OS under 2020 genomförde Lovisa kvalet i år istället och kvalade in på framtidskriteriet. Ett kriterium som låter unga och lovande talanger åka iväg och känna på tävlingen för att kunna ta medaljer framöver.
– Antingen kvalar du in till OS för att du är topp 8 eller på framtidskriteriet som jag, säger Lovisa.  
Träningen inför kvalet försökte hon lägga upp på samma sätt som året innan, men med några ändringar.
– Tidigare var jag iväg på fler läger utomlands, men som förra året blev inställda på grund av pandemin.

Fullspäckade dagar fram till OS
De sista veckorna inför OS är fullspäckade och Lovisa berättar att det fortfarande känns långt borta. Totalt blir det tre världslopp i Schweiz och Italien, ett två veckors träningsläger i Italien och ett pre-camp i Tokyo innan det är dags att tävla.
– Ärligt talat så har jag inte funderat på någon placering än. Jag går in med inställningen att jag ska göra varje dag fram tills OS så bra som möjligt för att jag ska kunna ro snabbare och bättre än jag någonsin gjort, säger Lovisa.  

Vad är planen efter OS?
– Då hoppas jag på lite ledigt, skrattar Lovisa. Kanske blir det VM i oktober, men än så länge är det inte bestämt. Min pojkvän bor i England så jag har inte haft möjligheten att träffa honom på väldigt länge, så det ska jag försöka hinna med också.

Lovisas RowErg-tips
– Jag tycker om att köra längre distanser på rodden och kanske inte jättesnabba. Mitt tips för högre disciplin är att ro tillsammans med andra samt sätta upp kortsiktiga mål för varje pass, samtligt som du ser till att ha långsiktiga. 

Tillbaka till blogg