George Ersson kombinerar BikeErg med skidåkning

George Ersson kombinerar BikeErg med skidåkning

George Ersson, elitskidåkare i Svenska Längdlandslagets Team Bauhaus, har sedan säsongen 22/23 haft en BikeErg stående hemmavid som komplement till sin övriga träning.
– BikeErgen är jättebra, den levererar rätt typ av träning och data, säger George.

Sedan säsongens början är Concept2 Sverige leverantör till Svenska Längdlandslaget och ett gäng SkiErgs används nu flitigt av eliten. En åkare står ut i mängden, George Ersson, som i stället har en BikeErg hemmavid.
– Jag var skadad under hela sommaren och hösten med frakturer i båda fötterna och kunde därför inte utföra moment som jag vanligt gör. I stället blev det en hel del cykel och jag fastnade för det, säger George.

George åker tillsammans med Team Bauhaus och bor i Falun. Han tävlar även för Falun-Borlänge SK, tränar tillsammans med Dala Sports Academy och åker på träningsläger tillsammans med A-laget.
– Mestadels av min tid går till skidåkningen, men jag pluggar och jobbar även lite på sidan om, säger George.

Träningen håller han så varierad som möjligt och ute i skidspåret blir det mycket intervaller och på BikeErgen kör han längre distanspass.
– BikeErgen är lätt att plocka in som komplement till min övriga träning. Den är riktigt bra, skön sadel och den levererar rätt typ av data under passen. Monitorn har en wattmätare vilket är perfekt, säger George.

Har du något tips på bra BikeErg-pass?
– Jag gillar att köra ett riktigt långt långpass, slänga på en favoritserie eller film och bara trampa. Det gäller dock att se till att watten håller sig på en tillräckligt hög nivå, jag själv brukar ligga runt 180–190 i watt, säger George.

Tillbaka till blogg