Fyra tips för att ta med träningen in i den nya säsongen!

Fyra tips för att ta med träningen in i den nya säsongen!

När vi går från snö till barmark kan kroppen behöva lite tid att anpassa sig till den nya träningen. Nedan listar vi 4 tips på hur du håller i gång och uppe träningen in i den nya säsongen.

Övergången mellan vinter och vår kan vara en utmanade tid för träningen. Vädret samarbetar inte alltid och nya aktiviteter kan orsaka ömmande muskler och de förändringar vi gör blir inte alltid så smidiga som vi tänkt oss. Men, en ny säsong också kommer med nya möjligheter till positiva förändringar, en tid för nya aktiviteter och nya muskler.

Med ett positivt mindset ger vi oss in i våren med dessa fyra tips på hur vi kan ta vara på den till max.

Träna intensivt inomhus och skapa volym utomhus
Gör du en övergång från mestadels inomhusträning till utomhus kan det vara bra att öka intensiteten på din inomhusträning och gradvis öka tiden du lägger utomhus. Börja med att öka din träningstid med 5–10 minuter i taget utomhus och håll inomhuspassen intensiva och korta. Här kommer några favoritpass på valfri Erg. Kom ihåg att dubbla distansen om du kör på BikeErg. 

  • 15 x 1 min intensivts arbete /1 min lugnt arbete
  • 2 x (10 x 40 sek intensivt arbete /40 sek lugnt arbete)
  • 250m, 500m, 750m, 1000m, 750m, 500m, 250m – med 1min lugnt arbete mellan varje intervall.
  • Pyramid: 1 min, 2 min, 3 min, 4 min, 3 min, 2 min, 1 min. Håll samma vilotid mellan intervallerna.

Variera din träning
Kör du exempelvis mycket RowErg kan din kropp må bra av att köra lite BikeErg och SkiErg emellanåt för att koppla in fler muskler och träningssätt. Concept2 delar dagligen nya pass som du kan alternera mellan de olika Ergsen, du hittar dessa på gratisappen ErgData!

Låt träningen ta den tid den behöver och gå inte ut för hårt om du inte tränat på ett tag, för att undvika skador.  

Anta aprilutmaningen
Under april utmanar vi oss stegrande under 15 dagar med målet att ro, staka eller cykla varje dag där distansen ökar för varje dag. Dag 1 tar vi oss 1000m, dag 2 2000m och så vidare hela vägen upp till 15 000m dag 15. Kom ihåg, kör du med BikeErg dubblas distansen. Läs mer och registrera dig för April Fools Challenge här!

Ta med inomhusträningen ut
Vad är det som säger att träning på någon av våra erg är sådant som sker inomhus? Tillåter vädret går det fint att rulla ut maskinerna på altanen, balkongen eller uppfarten för ett svettigt pass i vårsolen. Men ta hänsyn till aprilvädret och lämna aldrig din erg ute i regn och rusk.

Tillbaka till blogg