Fyra snabba tips inför SkiErg World Sprints 2023!

Fyra snabba tips inför SkiErg World Sprints 2023!

2023 år upplaga av SkiErg World Sprints går av stapeln mellan 9–12 november och är ett utmärkt tillfälle att kickstarta nya träningsmål. Det är lätt att delta och en fantastisk chans att sätta ditt personbästa och se var du står mot andra runt om i världen!

Vad är SkiErg World Sprints?
SkiErg Sprints är ett virtuellt internationellt SkiErg-lopp på 1000m. Staka 1000 meter på en SkiErg och registrera din tid via Concept2 Online Logbook någon gång mellan 9–12 november. Alla åldrar och nivåer är välkomna att delta i någon av de nio ålderskategorierna för män och kvinnor samt adaptiva klasser.

Tips inför SkiErg-utmaningen

Känn på distansen ordentligt innan du tar dig an utmaningen. 1000 meter är en svår distans, för lång för att gå all out vilket gör det klurigt att hitta rätt hastighet. Kör ett testrace, lägg märke till din snittfart och känns efter, kan du öka något? Eller behöver du växla ner en nivå?

Utmana en vän! SkiErg World Sprints är en tuff utmaning och ibland kan en vän vid sin sida underlätta. Varför inte köra i gång utmaningen samtidigt och peppa varandra genom flåset.

Få koll på tekniken
Även om du är en van SkiErg-stakare är det aldrig fel att fräscha upp tekniken med jämna mellanrum. Grotta ner dig i en teknikvideo och gå tillbaka till rena teknikpass. En vass teknik gör oss mer effektiva när vi kan använda energin på rätt sätt.

Dela din träning och dina resultat
Genom att dela dina träningspass och mål på sociala medier kan du få pepp från andra i Concept2:s community. Gå med i en Facebook grupp eller tagga oss @concept2sverige i dina inlägg så delar vi vidare i vårt flöde. Share is caring och ett aktivt community gör oss bättre och starkare tillsammans. 

Läs mer om SkiErg World Sprints här!

Tillbaka till blogg