En naturlig plats inom CrossFit för Concept2

En naturlig plats inom CrossFit för Concept2

Snart är det dags för CrossFit-tävlingen Dirty South på Majoren CrossFit. Concept2 Sverige sponsrar med de RowErg, SkiErg och BikeErg som används under helgens tävlingar.
– Concept2:s maskiner står för något äkta, precis det vi vill att vår tävling ska andas, säger Joakim Loveng, en av arrangörerna av Dirty South.

Den 23–24 september är det dags för ännu en svettig CrossFit-tävling denna gång Dirty South i Helsingborg som Concept2 Sverige för första gången är med och sponsrar. Totalt kommer 12 RowErgs, 12 SkiErgs och 12 BikeErg ta plats under flera av helgens event.
– Vi är extra glada att vi har tillgång till hela uppsättningen och vi kommer baka in maskinerna i så många workouts som möjligt, säger Joakim Loveng.

När Concept2 Sverige ställer frågan låter det också som att det kan bli ett event med bara Concept2-maskinerna.
– Vi har aldrig, sedan starten 2013, kört en tävling utan Concept2s maskiner. Vi vill att atleterna ska känna att det är hög kvalitet på våra tävlingar och då måste vi använda maskiner av rätt kvalitet som ger exakta och jämförbara värden, säger Joakim Loveng.

De räknar med över 100 tävlande atleter under helgen och det utlovas ett gäng tuffa old school workouts.
– Det blir gammal hederlig CrossFit, inget trams helt enkelt. Vi satsar på skönt häng och en riktigt rolig helg, säger Joakim Loveng.

Vilket tips kan du ge atleterna?
Jag skulle nog rekommendera att testa att köra en Acid Bath workout. Alltså 500m RowErg, 500m SkiErg och 1000m BikeErg under 6/7min.

Tillbaka till blogg