Daniel Persson: individanpassad träning för maximala resultat

Daniel Persson: individanpassad träning för maximala resultat

Hallå där Daniel Persson, grundare av RELY tailor-made training och delägare på Crossfit Glöd! Du håller på med individuell träningsprogrammering, berätta mer!

Hej! Ja precis. Jag jobbar med individuell coachning och sedan ett gäng år tillbaka driver jag Rely - Tailor-made training där vi tar fram skräddarsydda träningsprogram. Jag tror starkt på att träningen måste individanpassas för att man ska få ut maximalt av investerad tid. Generellt lägger man mycket tid på träningen utan att riktigt se utifrån sina egna förutsättningar.

Hur går det till?
Vi börjar alltid med ett uppstartsmöte där vi går igenom vem du är och vilka mål du har med träningen. Utifrån mötet väljer vi sedan ut ett antal tester för att kolla ditt utgångsläge. Testveckan består av olika tester för att vi coacher ska förstå vad vi behöver jobba med. Testerna är alltid kopplade till dina individuella mål och är ett viktigt moment, en coachning utan data är bara gissningar. Ett test som vi i princip alltid gör är 2000 meter rodd.

Varför just rodden?
Roddmaskinen säger väldigt mycket om ditt utgångsläge, kraft och uthållighet. Orkar du ro 2000 meter? Går du ut för hårt eller för löst? Vi har en ganska öppen inställning till testet och vi ber dig helt enkelt bara ro på ditt sätt. Ett annat test vi gör på rodden är ett 30/30-test. 30 sekunder all out och 30 sekunder vila som vi kör fyra gånger. Då kan vi se din balans mellan energisystemet, alltså din kraft i relation till aerobkapacitet.

Varför är individanpassad träning så viktigt?
Vi vill komma ifrån det här med generaliserade träningsprogram. Fitness kan inte generaliseras, utan alla har olika förutsättningar som måste utnyttjas på rätt sätt för att få bästa resultat. I den bästa av världar är alla delar i din träning uttänkta för att ta dig närmare ditt mål.

Läs mer om Rely och individanpassad träning på https://www.relyfunctionalfitness.se/

Tillbaka till blogg