Dags för kalibrering av BikeErg? - Så gör du!

Dags för kalibrering av BikeErg? - Så gör du!

Genom regelbundet underhåll och kalibreringar med jämna mellanrum säkerställer du att din Concept2 BikeErg håller sig i toppform.

Ju bättre vi är på att ta hand om våra maskiner, desto bättre mår de. Det är sedan länge. Vid daglig användning av BikeErg bör du se till att torka av sadeln, styret och svänghjulet med en fuktig trasa efter ditt pass. Undvik starka kemikalier med blekmedel något som kan skada BikErgen. Däremot går desinfektion bra att använda. Se även över pedalerna som efter ett par omgångar kan samla på sig damm och hårstrån.

Miljonmeters kalibrering
När du trampat ihop en miljon meter flaggar monitorn för att det är dags att kalibrera din BikeErg. Vi rekommenderar starkt att du rengör svänghjulet från damm och smuts innan du sätter igång med kalibreringen. Smuts och damm försämrar luftintaget vilket kan påverka din upplevda träning och prestation. När svänghjulet är rengjort är det dags att kalibrera.

Klicka på Meny > Fler Alternativ > Verktyg > Calibration Utilities > Full Kalibrering. Följ sedan instruktionerna på monitorn och trampa igenom alla svänghjulets motstånd. När kalibreringen är klar går du tillbaka till Calibration Utilities och klickar på Verifiera Kalibrering. Klart! På vår Facebook och Instagram hittar du en instruktionsfilm för kalibrering av BikeErg.  

Se även till att kontrollera att samtliga skruvar sitter som dem ska och dra efter om det behövs. Nu är din BikeErg redo för ännu en miljon meter. 

Tillbaka till blogg