Bro’s on a mission uppmärksammar psykisk ohälsa bland män

Bro’s on a mission uppmärksammar psykisk ohälsa bland män

Ett samtal om livserfarenheter och psykisk ohälsa två vänner emellan blev startskottet för Bro’s on a mission. I augusti kliver de upp på Concept2s BikeErg för att tillsammans cykla 500 kilometer med målet att samla ihop 100 000 kronor till organisationen killar.se.
­– Det är fortfarande tabu för män att må dåligt. Vi är trötta på det klassiska uttrycket man up, säger Felix Lorentzon, en av initiativtagarna till projektet.

En BikeErg, 500 kilometer och totalt 18 timmar av cykling är vad vännerna Felix Lorentzon och Andrew Kalén Daish har framför sig när projektet Bro’s on a mission går av stapeln. Målet den 13 augusti är att cykla ihop 100 000 kronor till organisationen killar.se som arbetar med att stötta unga killar mellan 10–25 år.
– Idén väcktes för några månader sedan när jag och Andrew samtalade om livserfarenheter och kom in på psykisk ohälsa bland män. Vi båda har eller haft nära anhöriga som kämpat med psykisk ohälsa, säger Felix.

Efter samtalet bestämde sig de två vännerna för att göra något åt saken och skapa ett projekt med syftet att lyfta frågan om psykisk ohälsa bland killar och män.
– Vi är trötta på klassiska uttryck som det är bara att bita ihop och man up. Tyvärr är det fortfarande tabu för en man att må dåligt, säger Felix.

Bro’s on a mission kommer att äga rum på Atletverkstan i Enköping där både Andrew och Felix tränar och coachar. Under tiden de cyklar kommer det vara möjligt för vem som helst att donera pengar. Med sig har killarna även ett gäng samarbetspartner däribland Concept2 Sverige som står för den BikeErg som kommer användas under dagen. BikeErgen kommer i sin tur auktioneras ut och vem som helst är välkommen att lägga ett bud. Hela summan går oavkortat till Bros on a missions insamling. 
– Det är en självklarhet att Concept2 Sverige ska vara med och bidrar till detta. Det är en viktig fråga som vi behöver lyfta och prata mer om, säger Mats Störtebecker VD Concept2 Sverige.

Till BikeErg-auktionen: https://www.tradera.com/item/250302/485574311/bikeerg-summan-gar-oavkortat-till-bros-on-a-missions-insamling

För mer information se sociala medier:
@concept2sverige
@brosonamisson

Tillbaka till blogg