Amazing Pace Erg – den precisa programmeringen för Concept2s Ergs

Amazing Pace Erg – den precisa programmeringen för Concept2s Ergs

Som systemutvecklare i grunden och med ett brinnande intresse för träning och crossfit har Marcus Selander arbetat fram en gedigen programmering för Concept2s maskiner.
– Den är byggd för att vara enkel och för att man ska nå sina mål och se resultat, säger Marcus.

Programmeringen Amazing Pace Erg är utformad för Concept2s SkiErg, BikeErg och RowErg med syftet att användaren enkelt och effektivt ska klara av och se resultat från träningspassen. Bakom programmeringen står Marcus Selander, coach på Crossfit Flygtornet.
– Jag har länge sett Concept2-maskinerna som fantastiska redskap för att bygga fitness. Efter att ha kört Concept2:s egna programmeringar började jag intressera mig för hur vi kan använda oss av olika nivåer i vår Pace för att utveckla en generellt bättre fysik, säger Marcus.

Som systemutvecklare i grunden använde Marcus sina matematiska kunskaper när han utformade programmeringen. Han testkörde den själv flera gånger och gjorde små justeringar tills det att han var nöjd med resultatet. Programmeringen utgår från användarens personliga snitt-pace på distanserna två och fem kilometer. Den är byggd för att succesivt utmana och förbättra användarens generella fysik, utifrån deras förutsättningar.
– Det spelar ingen roll om du är i början av din fitness-resa eller om du är en inbiten atlet, programmeringen är lika utmanande oavsett, säger Marcus.

Programmeringen går att köpa på ErgZone som synkas både med monitorn och med Concept2s Online Logbook. Var sjätte vecka görs ett nytt test på samma distanser och har snittvärdena ändrats fyller man i de nya i ErgZone och kör i gång med cykel två.
– ErgZone ger dig den pace du ska ligga på under passet och du ska varken ligga under eller över då jag har räknat ut vilken pace du behöver ligga på genom matematik och formler. Håll hastigheten och lita på processen, säger Marcus.

 Responsen har varit övervägande positiv och atleter och motionärer över hela världen kör idag programmeringen.
– Jag har bland annat fått fin feedback från en OS-roddare i Kanada som kör programmeringen på SkiErg. Sen har jag ett gäng användare i Sydafrika och Australien också, det är jättekul att det sprider sig så långt, säger Marcus.

Planerna framöver är att fortsätta utveckla och förfina programmeringen med förhoppningen att fler ska upptäcka glädjen i att träna med Concept2.
– För mig är Concept2:s maskiner förknippade med träning snarare än med motion och jag vill ha ett resultat som gör mig bättre för varje gång och det är så jag byggt upp programmeringen, säger Marcus.

Marcus programmering Amazing Pace Erg hittar du här

Tillbaka till blogg