Addera BikeErg och SkiErg till din roddträning!

Addera BikeErg och SkiErg till din roddträning!

Hur mycket vi än älskar ett svettigt pass på RowErg finns det massor med goda anledningar att involvera ännu en erg i träningen. Inte minst för att hålla motivationen uppe med nya utmanande träningspass men också för att träna en större mängd muskler. Nedan går vi genom fördelar med att addera både SkiErg och BikeErg till din roddträning. 

Varför en SkiErg?
Under ett pass på SkiErg aktiverar du, precis som på RowErgen, majoriteten av dina större muskler. En av de främsta fördelarna med att lägga till SkiErg till din träning är att de rörelser och muskler som specifikt aktiveras under ett pass på SkiErg är ett utmärkt komplement till de du använder under ett roddpass, vilket gör SkiErg och RowErg till en oslagbar kombo. Kör multiErg-pass eller variera mellan maskinerna från dag till dag.  

Förutom att vara ett bra komplement till RowErg är SkiErg maskinen för dig som ägnar större delen av din träning till att aktivera benen, genom exempelvis löpning eller cykling. Ett pass på SkiErg ger dig ett ordentligt överkroppspass som tillsammans med din övriga träning ger dig en riktigt bra balans mellan över- och underkroppsträning.  

Varför en BikeErg?
BikeErg aktiverar mestadels musklerna i din underkropp och är ett riktigt bra träningsverktyg till dig som under barmarkssäsonger tillbringar större delen av din tid på en cykel. Något som skiljer BikeErg från både RowErg och SkiErg är att din överkropp kan hållas relativt stilla under ett pass. Vilket gör det möjligt att svara på mejl, kolla på en film eller hålla dig sysselsatt med annat under tiden benen jobbar. Multitasking av rang helt enkelt.  

Alla tre Concept2-maskiner använder samma PM5 och kopplas lika enkelt upp mot ErgData-appen och din Online Logbook. Dessutom kan större delen av Concept2s utmaningar utföras på samtliga maskiner, med undantag för Erg-specifika utmaningar såklart.

Oavsett om du väljer att addera BikeErg eller SkiErg kan du vara säker på att du valt ett riktigt bra komplement till din roddträning. 

*Detta blogginlägg är en omarbetad version av originalet från ©Concept2, Inc., 2021. Länk till originaltexten: https://www.concept2.com/news/should-i-get-skierg-or-bikeerg 

Tillbaka till blogg