12 veckor kvar till Vasaloppet, så förbereder du dig med SkiErg!

12 veckor kvar till Vasaloppet, så förbereder du dig med SkiErg!

Nio mil på längdskidor kräver ordentliga förberedelser och det kan vara bra att kombinera timmarna i spåret med pass på Concept2:s SkiErg. Med 12 veckor kvar till Vasanloppet kan du ta del av Concept2 Sveriges träningsprogram – helt gratis.

I vårt avlånga land är tillgången till snö inte alltid en självklarhet och ofta får SkiErgen axla en stor del av den förberedande stakningen. På samma sätt som en tur i skidspåret inte sällan bjuder på både uppförs- och nedförsbackar, så behöver även passen på SkiErgen vara varierade. Genom att ställa om nivåerna på svänghjulet och alternera längre distanspass med intervaller kan vi komma nära känslan i skidspåret och får ut rätt typ av träning.

 Lär dig rätt teknik
Viktigt är även att jobba in rätt typ av teknik för att kunna maximera och använda vår kraft rätt. Concept2 Sverige har tillsammans med elitskidåkarna Anna och Johan Olsson tagit fram en digital kurs i skidlik SkiErgteknik. Den hittar du här. I kursen får du kunskap om vilka mätvärden på monitorn som du bör hålla extra koll på, hur du stakar så skidlikt som möjligt samt hur du kan använda dig av motstånd och intensitet.

Genomför Concept2 Sveriges träningsprogram på 12 veckor
Inför Vasaloppet släpper Concept2 Sverige ett träningsprogram på 12 veckor med 3 pass i veckan som enkelt kan kombineras med din övriga träning. Programmeringen startar 11 december och vi kommer utmanas i både teknik, styrka och uthållighet – en svettig cocktail av allt vi behöver för ett lyckat Vasalopp.

Håll utskick på @concept2sverige, nya pass släpps varje söndag.

Tillbaka till blogg