• Pga pandemin får vi inte in tillräckligt med maskiner för att hålla lager och går därför efter en väntelista. Är du intresserad av en Erg? Vänligen kontakta oss så skriver vi upp dig!

Konditionsträning i vikingaklass

Redan i slutet av 70-talet utvecklade vi vår första roddmaskin i USA och har sedan dess toppat listor världen över. I dag tillverkar vi roddmaskiner i olika modeller, stakmaskiner och träningscyklar, alla av samma höga kvalitet och standard. Regn, sol eller orkanstyrka spelar ingen roll. Konditionsträning närsomhelst, varsomhelst.Concept2 Sverige

Concept2 Sverige slog upp dörrarna våren 2020 och har sitt säte i Sveriges mitt, Sundsvall. På vikingatiden tog våra förfäder sig över världshaven med åror, en gammal nordisk träningstradition helt enkelt. Nu har träningsformen ett fredligare syfte och oavsett om du tränar för hälsan eller är olympisk idrottare, levererar Concept2s roddmaskiner och Erg-familjen rätt data för att tracka din träning och hålla dig motiverad. Läs mer om våra maskiner lite längre ner på sidan.


Rodd är vår anledning till att vara. Vårt främsta mål är att främja och uppmuntra tillväxten av rodd, både inomhus och utomhus. Vi tror att rodd är en livslång träningsform, tillgänglig för alla.

Vår historia 

Historian om Concept2 tar sitt avstamp år 1976 i bagageutrymmet på en brödbil när bröderna Dick och Pete Dreissigacker började tillverka tävlingsåror. Concept2-årorna har sedan dess blivit det självklara valet bland världens roddare och de fortsätter ständigt utvecklas med nya innovationer.

1981 skapade Dick och Pete Concept2 Indoor Rower, som snabbt blev den mest bästsäljande roddmaskinen i världen. Nu flera modeller senare används den varje dag av olympiska idrottare, hjärtrehabiliteringspatienter och hemmaroddare.

Sedan de tidiga dagarna har vi vuxit till över 100 anställda och vår produktserie inkluderar åror, roddmaskiner, SkiErg och BikeErg. Även om vi är mycket större nu, är vi fortfarande dedikerade till vår filosofi att tillhandahålla de mest innovativa produkterna och programmen till våra kunder. Genom att också sälja direkt till kunden eliminerar vi mellanhanden för att kunna ge våra kunder bästa möjliga värde. 

Varje maskin och åra vi producerar är ett resultat av över fyrtio år av kunskap och innovation. Vi strävar efter att designa, tillverka och sälja unika produkter av högsta kvalitet och värde till förmån för våra kunder, anställda och leverantörer.
Roddmaskiner

Concept2 skapade deras första originalrodd 1981 och har sedan dess varit den topprankad tack vare deras oöverträffade funktioner, hållbarhet och tillgång till support efter köp. Idag erbjuder vi RowErg i två olika modeller och två olika färger. 


SkiErg

Träna längdskidåkning närsomhelst - oavsett säsong. Levererar en av de tuffaste helkroppsträningarna där ute. En kombination av styrka och uthållighet i ben såväl som armar och core. 


BikeErg

Det senaste tillskottet i Erg-familjen. Utrustad med en koppling vilket gör att när du slutar trampa fortsätter svänghjulet snurra - precis som på en vanlig cykel.