• Pga pandemin får vi inte in tillräckligt med maskiner för att hålla lager och går därför efter en väntelista. Är du intresserad av en Erg? Vänligen kontakta oss så skriver vi upp dig!

Träning för alla med AD-row

|9/04, 2021

Träning för alla med AD-row

När roddinstruktören på Jörgen Karlssons träningsanläggning blev förlamad för 2 år sedan såg Jörgen ett behov att anpassa RowErg. Idén fick Jörgen att starta företagen Fenix1 som innan sommaren släpper innovationen AD-row i ett samarbete med Concept2 Sverige. 
– Det ska bli så kul att dra igång. AD-row är något vi verkligen tror på, säger Jörgen Karlsson.

Innan sommaren planeras släppet av Fenix1:s AD-row som kommer göra det möjligt för rörelsehindrade att träna på Concept2s RowErg. Idén tog fart när roddinstruktören på Jörgen Karlssons box, Ebba Einarsson, blev förlamad över en natt.
– Det var då, för runt 2 år sedan, som vi förstod att det här var något vi behövde lösa. Jag gick runt och tänkte på det rätt länge och till slut startade jag, min fru Gerd och min vän Kristoffer upp Fenix1 och började utveckla det som till slut blev AD-row, berättar Jörgen.

Jörgen har själv alltid haft ett intresse för att uppfinna och berättar att AD-row är ett helt nytt område för honom.
– I början körde vi med spännband och klossar för att testa hur den skulle kunna funka, berättar Jörgen.

Produktutvecklingen drog igång för ett år sedan och nu står de redo med en färdig produkt som inte liknar någon annan på marknaden.
– Visst finns det anpassade maskiner men inget i en vanlig persons prisklass, säger Jörgen.

Han beskriver AD-row som enkel att sätta ihop då den monteras på samma sätt som en vanlig RowErg men med AD-row istället för glidskenan. Därefter justeras den enkelt efter användarens mått.
– Tanken med Fenix1 är att vi vill utveckla hjälpmedel inom träning. Många av de funktionsnedsatta vi pratat med under våra tester av AD-row har uttryckt en gemensam strävan efter att bli självständiga. Att bara kunna sticka till gymmet och klara sig helt själv utan att behöva be om hjälp, säger Jörgen.

Han beskriver processen från tanke till färdig produkt som lång men nu närmar det sig lansering och det blir Concept2 Sverige som tar in produkten för försäljning.
– Vi tycker att alla gym ska ha en sån här och verkligen göra träningen tillgänglig för alla, oavsett om du tillfälligt sitter i rullstol eller om det är för resten av livet, säger Mats Störtebecker, VD Concept2 Sverige.

Trots att deras första produkt ännu inte lanserats är gänget på Fenix1 redan igång med nya spännande uppfinningar men de vill inte avslöja riktigt än vad det blir.
– Det kan hända att vi släpper en liten överraskning efter lanseringen av AD-row, säger Jörgen Karlsson.